Massage en Welness

Ontspanningsmassage

Massage heeft invloed op het welbevinden (“feeling-good-gevoel”). De gespannen spieren komen meer tot rust. Iedereen heeft een druk leven, een moment voor jezelf is zeker een goed middel om het drukke bestaan beter aan te kunnen. Tenslotte kan de boog niet continue gespannen staan!

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en/of verminderen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken.

 

Lage rug klachten massage

Rugpijn is in de westerse wereld een van de meest voorkomende aandoeningen. Schattingen laten zien dat wel tachtig tot negentig procent van de mensen ooit in zijn leven met rugpijn te maken krijgt.

Veel mensen hebben een ‘zeurende’ rugpijn die maar niet over wil gaan. De oplossing zit echter niet in een pijnstiller of ontstekingsremmers.

Afhankelijk van de ernst van de rugpijn kan het nodig zijn om diverse massagebehandelingen te ondergaan voordat u duurzame verlichting van uw ruppijn ervaart.

 

Hotstonemassage

Hotstone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant; Het is op dit moment een van de meest populaire behandelingen in kuurcentra, massagepraktijken en schoonheidsinstituten.

Een hotstone massage wordt bij uitstek aangeraden bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen en gewrichtsproblemen.

Hoofdpijnmassage

Welke klachten reageren goed op hoofdpijnmassage

Spanningshoofdpijn en migraine. Hoofdpijn ten gevolge van letsels en afwijkingen in nek en kaak. Clusterhoofdpijn. Aangezichtspijn.

Bij hormonale stoornissen, PMS en periodieke hoofdpijn bij vrouwen.

De hoofdpijnmassage wordt met succes veelvuldig uitgevoerd

Oorkaarstherapie

ontstekingen in keel, neus, voorhoofd en bijholten;

•Hoofdpijn, migraine, sinusitis, ontstoken amandelen;

•Overmatige prikkelbaarheid, nervositeit, hyperactiviteit;

•Concentratieproblemen; Slapeloosheid, stress, behoefte aan ontspanning.

 

Voetreflexmassage

Op onze handen en voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door een voetreflexmassage ontstaat er een stimulerende werking naar de organen en zal de blokkade zich opheffen, het reinigingsproces in de lymfeklieren zal verbeteren, en het lichaam wordt gestimuleerd.

Sportmassage

Om tot een betere prestatie te komen is het verstandig om regelmatig de spieren los te masseren. Opgehoopte afvalstoffen kunnen leiden tot spierverhardingen, met als gevolg dat de spieren niet optimaal meer kunnen functioneren, waardoor er ook eerder blessures kunnen ontstaan. Door een sportmassage krijg je een betere stofwisseling en een verbeterde doorbloeding van weefsels en spieren.

Zwangerschapmassage

Het moederschap is voor veel vrouwen de allergrootste bron van vreugde in hun leven. Je kind te dragen, te baren en daarna te zien opgroeien tot een zelfstandig mens is het mooiste wat er is. Toch brengt het moederschap ook veel andere zaken met zich mee. De verantwoordelijkheid die je draagt voor je kinderen kan een bron van stress zijn, zeker in de drukke tijden van vandaag. Ook werk, partner en een druk sociaal leven eisen z'n tol op, zowel fysiek als emotioneel.

 

Ayurvedischemassage

Ayurvedische ontspanningsmassage is een anti-stress behandeling, een wellness behandeling en de massage om eindelijk te onthaasten. De ayurvedische ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen, van ouderen tot baby’s, van volwassenen tot kinderen.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De huidspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

 

 

Littekentherapie

Taping

Spieren hebben niet alleen invloed op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en het beinvloed de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren, zul je minder klachten ervaren.

Tape is ook een ondersteuning bij Hooikoorts klachten.

Carpaal Tunel Syndroom

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een zenuwbeklemming in de hand.

De handworteltunnel, waar allerlei spieren en pezen lopen, is te klein, waardoor

de mediaanzenuw ter hoogte van de pols bekneld raakt.

Geen operatie meer nodig, er is ook een behandelingen mogelijk met het Phystrac-tractieapparaat.

Het Phystrac-tractieapparaat is een zeer effectief hulpmiddel bij het behandelen van patiënten

met een Carpaal Tunnel Syndroom. Door gecontroleerde tractie aan de onderarm en pols ontspannen

de structuren, spieren en ligamenten die betrokken zijn bij het in stand houden van de klachten.

 

Voordelen van de behandeling met het Phystrac-tractieapparaat bij een Carpaal Tunnel Syndroom:

– Geen wachtlijst

– Geen operatie

– Geen wond

– Geen pijn

– Geen risico

Behandeling is alleen mogelijk bij Vividus

afspraak maken 077-3201919

Copyright © All Rights Reserved